DANKBARE RESULTATEN OP ELKE MUUR.

SEMIN

Een familiebedrijf met een internationale dimensie.De geschiedenis van het bedrijf begint in 1838, het jaar waarin Jean-Baptiste Laurent SEMIN de gipsfabriek opricht.

1980 : M. Philippe SEMIN breidt het bedrijf uit met lijmactiviteiten. Op dit punt telt het bedrijf slechts zeven werknemers. Het succes laat nog even op zich wachten.

1990 : Het bedrijf breidt uit naar het buitenland : België, Duitsland en een groot deel van de rest van Europa.

1998 : Semin opent een nieuwe productie-eenheid bij Perpignan om aan de vraag in Zuid-Europa en de Maghreb te voldoen.

2008 : In de regio Parijs worden een derde fabriek en een opleidingscentrum geopend om aan de sterk stijgende vraag te voldoen.

2009 : De fabriek, het hoofdkantoor en het laboratorium in Kédange, waar de geschiedenis van het bedrijf 171 jaar eerder begon, worden gemoderniseerd met de bouw van een groter hoofdkantoor.

2010 : De fabriek van Amblainville wordt voorzien van een productie-eenheid voor ultramoderne pastaproducten.

2011 : Er wordt een dochteronderneming en showroom geopend in Bejaia, in Algerije (SEMIN ALGERIJE).

2012 : SEMIN vult zijn assortiment aan met een productie-eenheid voor profielen in Amblainville, in de streek Oise. M. Semin grijpt eveneens de kans om zijn leverancier van inspectieluiken in Duitsland over te nemen. Hierdoor wordt RUG : RUG SEMIN.

2013 : De SEMIN-fabriek in Rusland wordt in gebruik genomen.

2014 : Het bedrijf neemt de leverancier van gewapende banden en voegbanden in Barcelona over. Semin wordt dus fabrikant van dit type producten.

2015 : De aankoop van een nieuwe fabriek voor technisch geavanceerdere frames (frames voor plafonds met grote overspanning) in Tours, geeft het bedrijf een nieuwe impuls.

2016 : SEMIN revolutioneert de vulpleistermarkt met baanbrekend vulpleisterwerk : REBOUCH’TROU: de eerste vulpleisterkit in een spuitbus. SEMIN staat daarnaast in de spotlight dankzij PLAKIST’TOUR : de nieuwe producten PERFECT JOINT, PERFECT JOINT en PEFECT LISS.

SEMIN bestaat in Frankrijk uit 5 fabrieken, meer dan 280 werknemers en meer dan 150.000 ton pleister en lijm die worden geproduceerd en verkocht binnen drie productreeksen voor schilders, stukadoors en tegelzetters.

De SEMIN-groep heeft over de hele wereld 500 werknemers in dienst. 30% van de omzet wordt behaald door de export.

Dit succes is te danken aan de kwaliteit van de producten en services die SEMIN biedt.

Op dit moment heeft SEMIN meer dan 5.000 klanten van over de hele wereld.


 

Subscribe to our newsletter